زیبایی و سلامت

قرص کلاژن برای جوانسازی

  • اگر به دنبال روش‌های جوانسازی پوست صورت خود هستید، قطعا نام کلاژن را به وفور در ترکیب کرم‌های جوانسازی و شاداب کننده پوست صورت دیده‌اید. کلاژن موجود در این کرم‌ها می‌تواند موجب تحریک پوست به ساخت کلاژن شود. بهترین زمان برای مصرف چنین ترکیباتی، سنین میانسالی است. در این سن پوست صورت و بدن دیگر قادر نیست کلاژن تولید کند، از این رو باید به دنبال منبع مناسبی برای ساخت کلاژن باشید.
    در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با کلاژن و راه‌های افزایش کلاژن در بدن بیشتر آشنا شوید.

    کلاژن چیست؟

    کلاژن از یک واژه یونانی به نام چسب گرفته شده است. کلاژن یک پروتئین سخت، نامحلول و فیبری است که حدود یک سوم پروتئین‌های بدن را تشکیل داده و به عنوان فراوان‌ترین پروتئین بدن شناخته می‌شود. کلاژن مانند چسبی است که موجب کنار هم قرار گرفتن بافت‌های مختلف بدن می‌شود. کلاژن خاصیت بازجذب دارد به طوری که می‌تواند بعد از کوچک شدن هم مجددا بازجذب شود و مورد استفاده قرار بگیرد. همین ویژگی باعث شده تا در زمینه‌های مختلفی از آن استفاده کرد.

    کلاژن‌ها در بدن انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

    • کلاژن نوع یک: این نوع کلاژن ساختار فیبری دارد و بیشترین نوع کلاژن در بدن از نوع یک است. این کلاژن را می‌توان در ساختار دندان‌ها، استخوان‌ها، غضروف‌ها و پوست دید.
    • کلاژن نوع دو: بیشتر در غضروف‌ها وجود دارد.
    • کلاژن نوع سه: کلاژن نوع سه را می‌توان در بافت عضلات و عروق دید.
    • کلاژن نوع چهار: نوع چهار را می‌توان در لایه‌های مختلف پوست صورت دید که موجب شادابی و جوانی پوست شده‌اند.
    • کلاژن‌های مصنوعی دیگری هم وجود دارند که به کلاژن تزریقی، کلاژن خوراکی و… تقسیم شده‌اند.

    همه‌ی کلاژن‌ها در بدن به شکل پروکلاژن ساخته می‌شوند. ترکیب پروکلاژن از دو آمینواسید پرولین و گلایسین، ویتامین c پروکلاژن را می‌سازند.
    بدن برای ساخت کلاژن به خوراکی‌هایی نیاز دارد که در صورت عدم مصرف آن‌ها کلاژن بدن به شدت کاهش می‌یابد. موادی که موجب ساخت کلاژن در بدن می‌شوند، عبارتنداز:

    • مس: مس موجود در عدس، دانه کنجد و.. در فعالی کردن آنزیم ساخت کلاژن نقش بسیار مهمی دارد.
    • ویتامین C: مرکبات و سبزیجات همه شامل ویتامینc هستند که می‌تواند ساخت کلاژن در بدن را افزایش دهد.
    • پرولین: سفیده تخم مرغ، کلم، مارچوبه، لبنیات، جوانه گندم، قارچ از منابع غنی ساخت پرولین هستند.
    • گلایسین: پوست مرغ و ژلاتین منابع بسیار غنی از گلایسین هستند.

    علاوه بر این دسته از مواد غذایی مصرف پروتئین‌های با کیفیت و موجود در گوشت قرمز، غذاهای دریایی و حبوبات می‌تواند روی ساخت کلاژن بدن تاثیرگذار باشد.

    فواید کلاژن برای بدن انسان

    اما از طرفی عواملی هم هستند که می‌توانند مانع ساخت کلاژن در بدن شوند. از این عوامل می‌توان سه افزایش سن، عوامل محیطی، سبک نادرست زندگی و نداشتن برنامه غذایی مناسب با شرایط بدن اشاره کرد.
    هرکدام از این عوامل می‌تواند به نحوی مانع ساخت کلاژن در بدن شوند، با افزایش رادیکال‌های آزاد در بدن سرعت ساخت کلاژن به شدت کاهش پیدا می‌کند. در کنار عوامل ذکر شده برخی بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس هم می‌توانند مانع ساخت کلاژن در بدن شوند. 

    فواید کلاژن برای بدن انسان

    مصرف کلاژن در بدن با فواید بسیاری همراه است که محدود به پوست بدن نیست و تمام بخش‌های بدن را شامل می‌شود. ازجمله فواید کلاژن برای بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • کاهش فشار خون بدن
    • افزایش انعطاف پذیری مفاصل
    • جوانسازی و سلامت پوست
    • ترمیم و بازسازی پوست
    • افزایش توده عضلانی
    • بهبود آرتروز
    • درمان چین و چروک صورت
    • قابلیت ارتجاعی تاندون‌ها
    • قابل استفاده در جراحی

    چطور میتوان کلاژن سازی را در بدن افزایش داد؟

    چطور میتوان کلاژن سازی را در بدن افزایش داد؟

    خوشبختانه راه‌های مختلفی برای افزایش میزان کلاژن در بدن وجود دارد که در ادامه این مطلب به بهترین راه‌های کلاژن سازی در بدن اشاره خواهیم کرد.

    قرص کلاژن

     در بسیاری از مواقع بدن دیگر قادر به جذب کلاژن نیست، در این زمان باید از یک منبع دیگری برای ورود کلاژن به بدن استفاده کرد. استفاده از قرص‌های کلاژن یکی از راه‌هایی است که می‌توان موجب افزایش کلاژن در بدن شد. زمانی که مقدار آن در بدن کاهش پیدا می‌کند پزشکان مصرف قرص کلاژن را توصیه می‌کنند. کمبود آن در بدن می‌تواند عوارض بسیاری به همراه داشته باشد.
    استفاده از قرص کلاژن معمولا در سنین میانسالی و در افراد مسن جامعه رایج است. مصرف آن بهتر است با تجویز پزشک انجام شود و قبل از مصرف اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می‌کنید، پزشک را مطلع سازید.

    پودر کلاژن

    یکی دیگر از محبوب‌ترین مکمل‌های جوانساز، پودر کلاژن است. این پودر می‌تواند با افزایش تولید کلاژن در بدن، موجب جوانسازی پوست صورت و حفظ سلامت مفاصل و استخوان‌ها شود. افرادی که قادر نیستند قرص کلاژن را مصرف کنند، پود آن را مصرف می‌کنند که می‌تواند مانند قرص عمل کند.  

    میکرونیدلینگ

    یکی دیگر از روش‌های جوانسازی پوست صورت، میکرونیدلینگ است. این روش درمانی موجب افزایش کلاژن در بدن شده و پوست را شاداب و جوان می‌کند. زمانی که دیگر پوست صورت قادر به ساخت کلاژن نباشد باید از منابع خارجی برای ساخت آن استفاده کرد.

    چه کسانی به مصرف کلاژن نیاز دارند؟

    چه کسانی به مصرف کلاژن نیاز دارند؟

    میزان کلاژن در بدن به مرور زمان و با افزایش سن و سال کاهش پیدا می‌کند. کاهش کلاژن در بدن می‌تواند در جوانی پوست صورت، درد استخوان و… خود را نشان دهد. همانطور که در بلاگ مربوط به جوانسازی صورت کلینیک صدف عنوان شده است: با بالا رفتن سن تولید کلاژن و الاستین در پوست کم می‌شود. در نتیجه رطوبت پوست صورت کاهش می‌یابد. خطوط پنجه کلاغی، خط خنده، تیرگی و خشکی پوست هم به همین دلیل اتفاق می‌افتد.
    به طور کلی افراد میانسال، افرادی که میزان کلاژن در بدنشان کاهش یافته باید نسبت به مصرف کلاژن به هر شکلی(پودر یا قرص) اقدام کنند.

    عوارض مصرف کلاژن چیست؟

    مصرف کلاژن به هر شکلی، با وجود اینکه می‌تواند مزایای بسیاری برای بدن به همراه داشته باشد با عوارض و معایبی هم برای بدن دارد. از معایب و عوارض آن که به صورت رایج در همه اشکال آن(پودر، قرص و..) دیده شده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • طعم بد دهان: این عارضه در مصرف قرص کلاژن بیشتر دیده شده است. کسانی که از قرص کلاژن استفاده می‌کنند همواره از طعم بد آن در دهان شکایت دارند. به همین دلیل توصیه می‌شود که این قرص را به همراه آبمیوه یا شیر مصرف کنند. اسید موجود در آبمیوه‌ها می‌تواند طعم بد آن را از بین ببرد.
    • کاهش وزن: زمانی که میزان کلاژن در بدن افزایش پیدا کند، فرد دچار کاهش وزن شدیدی خواهد شد. این موضوع می‌تواند برای برخی افراد مشکل ساز باشد. کاهش وزن ناگهانی در اثر مصرف کلاژن می‌تواند عوارض جبران ناپذیری به بدن و اندام‌های داخلی وارد کند.
    • تحریک پوست بدن و حساسیت: یکی دیگر از عوارض رایج مصرف کلاژن در بدن، آلرژی و حساسیت نسبت به کلاژن مصرفی است. برخی افراد به قرص کلاژن یا به پودر آن حساسیت دارند از این رو در زمان مصرف بدن آن‌ها نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. قرمزی پوست، خارش، سوزش و… از عوارضی هستند که در زمان بروز حساسیت و آلرژی در بدن فرد ظاهر می‌شود.
    • افزایش کلسیم: مصرف بی رویه و بدون تجویز قرص‌های کلاژن در بدن می‌تواند موجب هایپرکلسیمی در بدن شود. این عارضه در صورت افزایش کلسیم در بدن به دلیل بالا رفتن مقدار کلاژن ایجاد می‌شود. افزایش کلسیم در بدن می‌تواند مشکلاتی چون درد استخوان، خستگی مزمن، تهوع و… را در بر داشته باشد.
    • از دیگر عوارض آن می‌توان به اسهال، احساس سنگینی در معده و بثورات اشاره کرد.

    سایر روش های جوانسازی پوست

    سایر روش های جوانسازی پوست

    از دیگر روش‌های جوانسازی پوست صورت می‌توان به مزوتراپی، لیزر آر اف فرکشنال، تزریق بوتاکس، کربوکسی تراپی، هایفوتراپی و… اشاره کرد. هر یک از این روش‌های جوانسازی پوست صورت مزایا و معایب بسیاری به همراه دارد که برای انتخاب بهترین گزینه لازم است که به پزشک مراجعه کنید و با مشورت پزشک و با توجه به نوع عارضه و جنس پوست خود یکی از بهترین روش‌ها را انتخاب کنید.   

    جمع بندی

    کلاژن مزایای بسیاری برای بدن به همراه دارد، از این رو نباید نسبت به مصرف آن بیخیال باشید. بدن برای رشد و فعالیت به تمام مواد مغذی نیاز دارد، بیشتر این مواد تا میانسالی توسط بدن تولید می‌شود اما بعد از میانسالی باید با مصرف قرص و مکمل‌ها نیاز بدن را تامین کرد. در این بلاگ سعی کردیم تا در رابطه با کلاژن و نحوه مصرف آن اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × 1 =

    دکمه بازگشت به بالا