خانه و سبک زندگی

انواع جنس قابلمه و هر نکته مهمی که باید در این باره بدانید

  • خرید کدام نوع قابلمه برای من بهتر است؟

    هر نوع گلدان مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه ، ویژگی های انواع مختلف گلدان را جداگانه توضیح می دهیم. تا انتها با ما باشید ، نکات جالبی برای شما داریم.

    استیل ضدزنگ؛ کارا و بادوام

    استیل ضدزنگ؛ کارا و بادوام

    مزایا

    فولاد ضد زنگ (فولادی که مغناطیسی است و آهنرباها را جذب می کند) همچنین می تواند در اجاق های القایی استفاده شود.

    ظروف استیل ضد زنگ ، به ویژه فولاد ضد زنگ (نسبت کروم به نیکل آلیاژی با فولاد ؛ 18٪ کروم و 10٪ نیکل) ، بسیار بادوام هستند. فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است. در مورد خط و خش و خرخر هم همینطور است.

    فولاد ضد زنگ با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان نمی دهد. از این قابلمه ها می توان برای پخت هر نوع غذایی استفاده کرد و بر رنگ یا طعم غذا تأثیر نمی گذارد.

    می توان آنها را در ماشین ظرفشویی شست. اما شستن دستها برای افزایش طول عمر و حفظ درخشندگی این نوع گلدانها بهتر است.

    همچنین می توان آنها را در فر استفاده کرد (البته برای هر نوع قابلمه ، مواردی مانند سهولت استفاده در فر یا ماشین ظرفشویی نیز باید در دستورالعمل سازنده بررسی شود).

    معایب

    فولاد فقط رسانایی حرارتی ضعیفی دارد. بنابراین ، پیشنهاد می کنیم برای خرید ظروف آشپزخانه از جنس استنلس استیل به دنبال مدلی باشید که با مس یا آلومینیوم ترکیب شده باشد. برای بهبود هدایت حرارتی ظروف فولادی ، ساختار آنها معمولاً طبقه بندی می شود و فلزی مانند مس یا آلومینیوم یا هر فلز دیگری که رسانایی حرارتی بهتری نسبت به فولاد دارد ، در لایه میانی استفاده می شود. استفاده از مس قیمت ظروف فولادی را در مقایسه با آلومینیوم افزایش می دهد. اما ظروف فولادی تقویت شده با مس بهتر به تغییرات دما واکنش نشان می دهند.

    قابلمه های فولادی ضد زنگ برای پخت غذاهای آبدار مناسب هستند. مگر اینکه الگوهای ضخیم و چند لایه داشته باشند که به سرعت تنظیم نمی شوند.

    با وجود استحکام بالا ، سطح ظروف فولادی با استفاده نادرست و نگهداری نادرست (گرمای زیاد ، استفاده از کفگیرها و ملاقه های فلزی ، شستشو با نوار خشن و مواد شوینده ساینده) می تواند در طول زمان آسیب ببیند. در این مورد ، نیکل از ترکیبات فولادی به احتمال زیاد وارد غذا می شود. قابل توجه برای کسانی که حساسیت شدید یا حساسیت به نیکل دارند. اگر چنین مشکلی دارید ، قابلمه های چدنی یا سرامیکی برای شما بهتر است.

    چدن؛ کلاسیک سنگین‌وزن

    چدن یک ماده بسیار بادوام است. ظروف چدنی ، در حالی که به آرامی گرم می شوند ، از نظر حفظ حرارت شگفت انگیز است و می تواند بعد از پخت غذا را برای مدت طولانی گرم نگه دارد. اما چدن یک ماده سنگین است. غذای داخل نیز سنگین تر می شود. نکته کوچک دیگر این است که چدن در توزیع یکنواخت گرما به خوبی مس و آلومینیوم نیست.دو نوع ظروف چدنی وجود دارد:

    چدن لعاب‌کاری‌شده

    چدن لعاب‌کاری‌شده

    مزایا

    چدن لعابدار با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان نمی دهد. بعد از این نوع قابلمه ها ، می توانید از آنها برای تهیه غذاهای آب گوجه فرنگی یا آب لیمو نیز استفاده کنید.

    آنها می توانند در ماشین ظرفشویی قابل شستشو باشند. اما بهتر است این کار را نکنید. شستشوی مکرر در ماشین ظرفشویی اغلب باعث می شود لایه مینا از این ظروف خارج شود.

    آنها همچنین می توانند در اجاق گاز استفاده شوند. (اگر لوازم پلاستیکی ذوب اجاق گاز ندارند ، به عنوان مثال دسته پلاستیکی)

    ذخیره قابلمه های چدنی لعابدار بسیار ساده تر است. زیرا لعاب این ظروف به طور خودکار از اکسیداسیون جلوگیری می کند. اما چدن بدون لعاب باید روغن کاری شود تا از زنگ زدگی جلوگیری شود.

    تنوع رنگ آنها بیشتر از صفحات چدنی بدون لعاب است. آنها همچنین در مدلهای مختلف یافت می شوند.

    معایب

    آنها گرانتر از انواع بدون لعاب هستند.

    خیلی نچسب نیستند.

    چدن بدون لعاب

    چدن بدون لعاب

    مزایا

    آنها همچنین می توانند در دمای بسیار بالا استفاده شوند.

    به خوبی پوشیده شده است ، بسیاری از شرایط سخت را تحمل می کند. اندازه بندی به این معنی است که سطح داخلی تابه باید روغن کاری شود و تا دمای بالا گرم شود.

    معایب

    چدن بدون لعاب با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان می دهد و می تواند طعم و رنگ غذاها را تغییر دهد.

    نگهداری از این ظروف نسبتاً سخت است. هر از گاهی لازم است اندازه آنها را طوری تنظیم کنید که تقریبا نچسب باشند و زنگ نزنند. صحیح فرایند اندازه گیری دارای جزئیاتی است که در این مقاله ذکر نشده است. کافی است بگوییم چدن لعابدار نیازی به چسبندگی ندارد.

    قابل شستشو در ماشین ظرفشویی نیستند. در شستن دست ها نیز باید مراقب باشید که استفاده از مواد شوینده اسکاتلندی و قوی تشنج شما را از بین ببرد. علاوه بر این ، آنها باید بعد از هر بار شستشو کاملاً خشک شوند. وگرنه زنگ می زنند.

    این ظروف ، به ویژه در تماس با غذاهای اسیدی ، مقداری نشت آهن خواهند داشت. بنابراین ، در برخی افراد ، آنها می توانند باعث دریافت آهن بیشتر از نیاز روزانه بدن شوند. بیماران هموکروماتوز هنگام استفاده از ظروف چدنی باید بیشتر مراقب باشند زیرا بدن آنها آهن بیشتری را جذب می کند.

    مس؛ زیبنده و تماشایی

    مس؛ زیبنده و تماشایی

    مزایا

    رسانایی گرمایی مس بی اهمیت است. ظروف مسی به سرعت در برابر تغییرات دما واکنش نشان می دهند و با افزایش یا کاهش سریع شعله حرارت خود را برابر می کند. این ویژگی همچنین به توزیع یکنواخت گرما و پخت بهتر کمک می کند.

    از آنجا که مس رسانایی حرارتی بالایی دارد ، لازم نیست قبل از گرم شدن پخت و پز تاخیر کنید.

    اگر ظروف مسی به درستی نگهداری شوند ماندگاری خوبی خواهند داشت. زیبایی آن نیز یک تعریف است. اما اگر سراغ وسایل آشپزی مسی می روید ، پیشنهاد می کنیم ظروف ضخیم تر را خریداری کنید. انواع 1.16 تا 1.8 اینچ ضخامت بیشتری دارند. اما ظروف نازک مسی به سرعت زمزمه می کنند.

    آنها معمولاً دارای دسته های فولادی هستند ، در این صورت می توان آنها را در فر نیز استفاده کرد.

    معایب

    مس یک فلز گران قیمت است. این بدان معناست که نباید انتظار قیمت ارزان ظروف مسی را داشته باشید.نمی توان از آنها در اجاق های القایی استفاده کرد.

    برای حفظ درخشندگی ، آنها باید هر از گاهی خنک شوند.

    مس یک فلز واکنشی است که بر طعم و رنگ غذا تأثیر می گذارد. به همین دلیل ، ظروف مسی با لایه هایی از قلع یا فولاد ضد زنگ پوشانده شده اند تا غذا در تماس مستقیم با مس قرار نگیرد. با این حال ، پوشش قلع در نهایت از بین می رود. بنابراین ، ظروف مسی باید هر از گاهی دوباره قلع اندود شوند. این در حالی است که آستر فولادی دوام بیشتری دارد. اما قیمت آن نیز بالا می رود. البته فولاد رسانایی حرارتی مس را کمی کاهش می دهد.

    تماس مستقیم مس با اسیدها باعث تصفیه این ماده معدنی در غذا می شود. اگرچه مقداری مس برای نیازهای روزانه بدن مورد نیاز است ، اما اگر میزان مصرف مس ما از نیاز بدن ما بیشتر باشد ، مس اضافی در طولانی مدت در کبد تجمع می یابد و باعث اختلال در عملکرد بدن می شود. بنابراین ، استفاده از ظروف مسی بدون روکش برای پخت و پز می تواند خطرناک باشد. روکش های خراشیده و فرسوده نیز قابل قبول نیستند. بنابراین ، به دلیل احتمال ورود بیش از حد مس به غذا ، هنگام استفاده از ظروف مسی باید مراقبت کرد.

    افراد مبتلا به بیماری ویلسون نباید از ظروف مسی استفاده کنند. این بیماری یک اختلال ارثی نادر است که باعث ایجاد مشکل در متابولیسم مس و در نتیجه رسوب مس در اندام ها می شود.

    سرامیک؛ شیک و مطمئن

    سرامیک؛ شیک و مطمئن

    مزایا

    ظروف سرامیکی خوب به نظر می رسند.

    سرامیک بسیار آهسته گرم می شود و بنابراین ماده خوبی برای آرامش است.

    سرامیک سطحی غیر واکنشی است و بنابراین با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان نمی دهد.

    توجه داشته باشید که صفحات روکش سرامیکی با صفحات سرامیکی غیر فلزی متفاوت است. ظروف با روکش سرامیک تنها با یک لایه سرامیک پوشانده شده اند. در حالی که بدنه آن در اصل از فلزاتی مانند آلومینیوم یا فولاد ساخته شده است. اما صفحات سرامیکی بدون فلز به طور کامل از سرامیک ساخته شده اند و اگر از کیفیت خوبی برخوردار باشند ، مینای دندان شما کمتر خراشیده یا کنده می شود.

    معایب

    شکننده تعداد.

    آنها چندان ارزان نیستند.

    ظروف سرامیکی اگر با مواد حاوی فلزات سنگین یا روکش های شیمیایی سمی لعاب داشته باشند برای سلامتی مضر هستند. ممکن است سازنده از مینای دندان حاوی کادمیوم یا سرب استفاده کرده باشد. اما از مواد ایمن تری در انواع با کیفیت استفاده می شود. خود فرآیند تولید نیز مهم است. اگر ظروف سرامیکی در فر و در دمای کافی پخته نشوند ، در صورت وجود لعاب سربی خطر نشت سرب وجود دارد.

    آلومینیوم ؛ ارزان و سبک

    آلومینیوم؛ ارزان و سبک

    آلومینیوم خام یک فلز بسیار نرم و واکنش پذیر است که با غذاهای اسیدی ، قلیایی و گوگردی واکنش نشان می دهد. اگر شما با آلومینیوم خام غذا می پزید ، به دلیل واکنش پذیری بالای آلومینیوم ، رنگ غذا تغییر می کند و طعم آن تلخ می شود.

    بنابراین ، ظروف آلومینیومی در طول تولید آنودایز می شوند تا دیگر واکنش پذیر نباشند. در طول فرآیند آنودایز ، آلومینیوم تحت یک محلول اسیدی قرار می گیرد و تحت جریان الکتریکی قرار می گیرد. در نتیجه این فرآیند ، یک لایه محافظ روی سطح آلومینیوم ایجاد می شود که باعث افزایش استحکام ظروف آلومینیومی می شود. ما همچنین ظروف آلومینیومی با روکش نچسب یا روکش فولادی داریم.

    شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که تفاوت بسته بندی آلومینیومی با سطح یا روح یکسان چیست؟ در منابع مختلف ، از جمله صفحه محققان مواد غذایی در شبکه های اجتماعی ، مشاهده کرده ایم که این ظروف برخلاف تصور رایج در واقع از آلومینیوم ساخته شده اند.

    مزایا

    آلومینیوم رسانایی حرارتی بسیار بالایی دارد. اما مس هنوز از نظر رسانایی حرارتی بر آلومینیوم برتری دارد.

    آلومینیوم یک ماده نسبتاً سبک برای ساخت ظروف و قابلمه است.

    از ظروف آلومینیومی نیز می توان در فر استفاده کرد. البته به شرطی که دارای دسته مقاوم در برابر آتش باشد.

    معایب

    ظروف آلومینیومی آنودایز به طور کلی در اجاق های القایی استفاده نمی شود. مگر اینکه بدنه استیل داشته باشند.

    این قابلمه ها قابل شستشو در ماشین ظرفشویی نیستند و باید با دست شسته شوند.

    اگر از کاردک و ملاقه فلزی استفاده کنید ، خراشیده می شود و محتوای فلزی داخل ظرف وارد غذا می شود که برای سلامتی شما خوب نیست. به همین دلیل برخی از متخصصان تغذیه استفاده از این نوع ظروف را به دلیل احتمال ورود آلومینیوم به غذا توصیه نمی کنند.

    نچسب؛ رژیمی‌پسند اما کم‌دوام

    نچسب؛ رژیمی‌پسند اما کم‌دوام

    ظروف غیر استیک می توانند از آلومینیوم آنودایز شده ساخته شوند ، که در این حالت سبک و نسبتاً ارزان خواهند بود ، اما بدنه این نوع گرانتر از ظروف آشپزی به طور کلی از فولاد یا مس ساخته شده است. مطمئناً برای شما سوال است که تفاوت بین صفحات نچسب و قابلمه ها ، به عنوان مثال ، از فولاد چیست. تنها تفاوت آنها این است که آنها با ترکیبات نچسب مانند تفلون یا سرامیک پوشانده شده اند. اگر نگرانی های زیست محیطی دارید ، سرامیک گزینه ای سازگار با محیط زیست است.

    مزایا

    ظروف نچسب برای پخت و پز کم روغن بسیار مناسب است. برخی از مارک ها ادعا می کنند که از این ظروف حتی بدون قطره روغن نیز می توان استفاده کرد. اما برای افزایش عمر صفحات نچسب ، بهتر است آنها را حداقل با کمی روغن چرب کنید.

    آنها به راحتی تمیز می شوند. اما برای تمیز کردن آنها نباید از سطوح خشن و مواد شوینده ساینده استفاده کنید. از آنجا که چسبناک نیستند ، نیازی به شستشوی شدید آنها ندارید.

    از برخی ظروف نچسب نیز می توان در فر استفاده کرد. اما باید حداکثر دمای قابل تحمل آن را روی جعبه محصول بررسی کنید.

    معایب

    روکش نچسب روی این ماهیتابه ها به تدریج خراشیده و پوسته پوسته می شود. بنابراین ، تحت هیچ شرایطی از کاردک یا ملاقه فلزی در ظروف نچسب استفاده نکنید.

    این نوع قابلمه یا تابه برای پخت با حرارت زیاد مناسب نیست. ظروف نچسب با روکش تفلون گازها و ذرات سمی را در دمای بسیار بالا آزاد می کنند. در مورد ظروف نچسب با روکش سرامیکی ، همچنین باید مراقب باشید که دمای بیش از حد بالا می تواند خاصیت نچسب آنها را از بین ببرد.

    ظروف نچسب عمر نسبتاً کوتاهی دارند. البته بستگی به کیفیت مواد اولیه و نحوه ذخیره آنها نیز دارد.

    گرانیت؛ محکم و سنگ‌نما

    گرانیت؛ محکم و سنگ‌نما

    همانطور که از منابع آنلاین مشاهده کردیم ، ظروف گرانیت هیچ ارتباطی با گرانیت ندارند. بدنه این صفحات مصور در اصل از فلز ساخته شده است. اما لعاب مورد استفاده برای پوشاندن آنها شبیه ظاهر گرانیت است و بنابراین به عنوان گرانیت شناخته می شود.

    مزایا

    سطوح غیر واکنشی هستند و بنابراین برای پخت طیف وسیع تری از غذاها استفاده می شوند.سبک تر از ظروف چدنی هستند.

    آنها به راحتی تمیز می شوند.

    معایب

    پوشش ظروف گرانیتی ممکن است در برخی موارد حاوی فلزات سنگین باشد. بنابراین ، بهتر است از مارک های معتبر خرید کنید. کیفیت مواد اولیه نقش مهمی در سلامت ظروف آشپزخانه دارد.

    هنگام استفاده از این ظروف ، باید مراقب باشید که مینای دندان شما را خراشیده و نپوشند.

    آنها معمولاً به عنوان بسته بندی نچسب تبلیغ می شوند. اما گاهی اوقات آنها از این نظر رضایت بخش نیستند.

    جمع‌بندی در مورد انواع جنس قابلمه

    در این مقاله ویژگی های انواع گلدان گل را در خدمت شما ارائه کرده ایم. ببینید ، هر نوع ماری جوانا مزایا و معایب خاص خود را دارد و هیچ رابطه جنسی از هر نظر کامل نیست. اما به طور کلی ، فولاد از نظر بهداشتی نسبت به مصارف روزمره نسبتاً ایمن تر است. غذاهایی که با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان نمی دهند ، به طور طبیعی برای طبخ انواع بیشتری از غذا استفاده خواهند شد. ظروف دارای سطوح واکنشی برای پختن هر نوع غذایی مناسب نیستند. استفاده و نگهداری ظروف با سطوح لعاب دار ، روکش دار و آستری نیز احتیاج به دقت زیادی دارد.

    ما اکیداً توصیه می کنیم که دستورالعمل سازنده را برای استفاده و ذخیره ظروف خریداری شده برای هر نوع قابلمه با دقت بخوانید. ببینید آیا ظرفی که خریداری کرده اید در کوره ذکر شده است تا توسط سازنده قابل استفاده باشد. به یاد داشته باشید که به حداکثر دمای قابل تحمل و نکات شستشو توجه کنید. امیدواریم با این مقاله بتوانیم حداقل به برخی از ابهامات شما در مورد تفاوت بین انواع مختلف وسایل آشپزی پاسخ دهیم.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ده − یک =

    دکمه بازگشت به بالا