سرگرمی و ورزش

همه نکات برای خرید کوله کوهنوردی

  • خرید کیف کوهنوردی مناسب یکی از مهمترین تصمیمات هر کوهنوردی است. شکل ، اندازه ، سهولت حمل و نقل و همچنین فضایی که برای حمل وسایل سنگین مناسب است ، کیف های کوهنوردی را از کیف های دیگر متمایز می کند. در این مقاله همه این موارد را بررسی خواهیم کرد.

    خرید کوله کوهنوردی به نوع فعالیت‌تان ارتباط دارد

    انتخاب نوع کوله پشتی کوهنوردی در درجه اول به نوع فعالیت و سبک کوهنوردی شما بستگی دارد. خصوصیات کوله پشتی کوهنوردی با کوله پشتی هایی مانند کوله پشتی کوهنوردی ، کوله پشتی یک یا چند روزه متفاوت است.

    اگر در کوه های سنگلاخی و برفی کوهنورد هستید ، دوام پارچه کوله پشتی باید برای شما در اولویت باشد. اگر از کوه های یخی و آبشارهای یخی بالا بروید ، حفظ اتصال به ابزارهای یخی مانند تبر یخ و طراحی کوله پشتی ضد آب در اولویت است. اگر قصد کوهنوردی و کوهنوردی را دارید ، اولین کوله پشتی با پارچه سبک و مقاوم در برابر سایش باید مورد توجه شما قرار گیرد. از طرف دیگر ، همه چیز به نوع وسایلی که با خود می آورید بستگی دارد.

    اجزای مختلف کوله کوهنوردی را بشناسید

    اجزای مختلف کوله کوهنوردی

    هر کیسه از اجزا و قطعات مختلف تشکیل شده است که هر کدام برای هدفی خاص طراحی شده اند. البته ممکن است این اجزا در هر کیف شکل متفاوتی داشته باشند یا برخی از وسایل در کیف قرار نگیرند.

    • کلاه یا کلاه؛

    • تسمه های بالابری که وزن کیسه را به قسمت بالاتنه و کمر می رسانند.

    • بند شانه

    • بریس قفسه سینه که روی قفسه سینه قفل شده و سایر بندها را محکم نگه می دارد.

    • صفحه پشتی قابل تنفس که پشت شما را خنک نگه می دارد. در بعضی موارد ، دارای طراحی ارگونومیک است که راحتی را به عقب می آورد.

    • کمربند لگن ، بندهای آن روی لگن قفل شده است. در بعضی از کیسه ها می توان آن را جدا کرد.

    • ران هایی که در اطراف ران قفل شده اند و معمولاً قابل جدا شدن هستند (کیف موجود در تصویر این بند را ندارد).

    • جیب کمربند لگنی ؛

    • محفظه کیسه خواب؛

    • جیب های کناری معمولاً الاستیک و مناسب برای بطری آب.

    • جیب جلو ؛

    • پنل جلویی که معمولاً دارای زیپ است.

    • تسمه های نگهدارنده Matt Rolls.

    • تسمه های فشاری که کل بار کیسه را جمع کرده و به آن حالت فشرده می دهد.

    • حلقه ها و غلاف های مخصوص با قلاب های محکم برای نگهداری ابزارهای ویژه مانند تبر یخ ، کلنگ و چوب کوهنوردی.

    • بندهای بالا برای بستن طناب.

    وزن کوله کوهنوردی؛ بزرگ‌ترین دشمن کوهنورد

    وزن کوله کوهنوردی

    طراحان کوله پشتی های کوهنوردی همیشه هنگام طراحی و تولید این کوله پشتی ها یک اصل را در نظر می گیرند: “وزن بزرگترین دشمن است”.

    این به این دلیل است که کوله پشتی سنگین شما را خسته می کند ، تعادل خود را از دست می دهد ، نفس کشیدن را برای شما دشوار می کند و به شما اجازه نمی دهد به راحتی حرکت کنید. چنین چیزی در محیطی مانند کوه که حرکت سریع و کارآمد نقش اول را در مقابله با خطرات مسیر دارد ، اصلاً قابل قبول نیست. با این حال ، کوهنوردی به ابزار و تجهیزات مهمی احتیاج دارد و هرچه روزهای بیشتری را برای گذراندن در کوهستان در نظر بگیرید ، تجهیزات بیشتری نیز نیاز خواهید داشت. به همین دلیل تمام تلاش طراحان این است که کیف ها را تا حد ممکن سبک جلوه دهند.

    وزن کوله پشتی باید متناسب با قدرت عضلات شما باشد. به این فکر کنید که آیا حمل آن هنگام پر کردن آسان است یا خیر. به دنبال کیف هایی با طراحی ساده تر باشید. هرچه مدل کیف ساده تر باشد ، وزن کیف کمتری نیز خواهد داشت.

    راهبرد کوله کوچک، کوله بزرگ

    یکی از راهکارهای خوبی که بسیاری از کوهنوردان برای صعود به قله های بلند استفاده می کنند ، خرید کوله پشتی کوهنوردی با بخشهای قابل جدا شدن است. معمولاً هنگام بالا رفتن از چنین قله هایی ، بخشی از مسیر به گونه ای است که برای رسیدن به پایگاه نیازی به استفاده از تکنیک ها و فنون کوهنوردی نیست. بعد از این پایگاه است که صعود فنی آغاز می شود و از اینجا شما به ابزار مخصوص کوهنوردی نیاز خواهید داشت.

    بنابراین ، اجزای کوله پشتی شما باید جدا شوند. به این ترتیب ، قسمتهای اضافی موجود در پایگاه داده را جدا می کنید و فقط موارد ضروری را حذف می کنید. درست مثل اینکه شما دو کوله پشتی بزرگ و کوچک داشتید. به شما این امکان را می دهد که بقیه راه را با کیف های سبک تر قدم بزنید.

    درپوش یا پشت کوله ، بندهای آن ، کمربند ران ، کمربند ران ، تکیه گاه فلزی و صفحه پشتی مواردی هستند که دیگر نیازی به آنها نخواهید داشت. آنها را در پایه قرار داده و سبکتر بروید.

    نکته مهم برای اینکه چرا نباید کوله سنگین حمل کنید:

    یکی از مهمترین پیامدهای حمل کوله پشتی های سنگین ، کشیدگی ستون فقرات است. تکیه گاه های کمر و کمر که در بیشتر کوله ها وجود دارد ، لگن و باسن را به سمت جلو متمایل می کند. وقتی ستون فقرات کشیده می شود ، کمر به سمت جلو قوس گرفته و سینه به جلو فشرده می شود. به همین دلیل کوهنوردان نباید از کوله پشتی های سنگین استفاده کنند.

    راحتی و کارآیی کوله؛ برای داشتن آزادی عمل

    راحتی و کارآیی کوله

    راحتی و کارایی کیف با وزن آن ارتباط مستقیم دارد. کنترل کوله پشتی های سبک تر با اجزای قابل جدا شدن راحت تر است ، زیرا آزادی عمل بیشتری به شما می دهد.

    وقتی اجزایی مانند کلاه و کمربند را باز می کنید و اندازه کیسه کاهش می یابد ، وزن آن کاهش می یابد. به این ترتیب می توانید تسمه های نگهدارنده بالایی را که بر روی قفسه سینه قفل شده اند و وزن کوله پشتی را بالا می برند نیز بردارید. با این کار صفحه پشتی کوله پهن می شود که به شما کمک می کند تا وزن کوله پشتی را بهتر تقسیم کنید. بنابراین کنترل در صعودهای فنی بسیار آسان تر خواهد بود.

    کوله پشتی را انتخاب کنید که هم کنترل آن آسان باشد و هم قابلیت جداسازی و مونتاژ آن آسان باشد.

    ظرفیت کوله؛ برای جادادن همه لوازم

    ظرفیت کوله

    کوله پشتی های کوهنوردی ظرفیت های مختلفی دارند. اگر به دنبال یک کوله پشتی کوچکتر هستید که فقط از یک مسیر سنگی عبور کند و نیازی به حمل تبر یا کرامپون ندارید ، بهتر است کوله 15 تا 25 لیتری خریداری کنید.

    اگر یک کوله پشتی برای کوهنوردی در یک یا سه روز یا آخر هفته می خواهید ، کوله های 30 تا 50 لیتری برای شما مناسب است. این کوله ها متداول ترین کوله پشتی های کوهنوردی هستند.

    اگر بیشتر اوقات در زمستان از قله های برف بالا می روید ، یک کوله پشتی 40 تا 50 لیتری یا حتی 60 لیتری بهترین عملکرد را برای شما خواهد داشت. لباس های اضافی مورد نیاز سرما در این کیف ها بهتر جا می گیرد. البته می توانید از این کیف ها برای سفرهای چند روزه کوهستانی نیز استفاده کنید. این با یک پیکان دو نشان داده می شود.

    نکته مهم: به یاد داشته باشید که همه تولید کنندگان حجم کیسه را به یک روش اندازه نمی گیرند. بنابراین خوب به قسمت های کیف نگاه کنید و فضای توزیع شده در آن را ببینید.

    دوام‌پذیری کوله؛ کیفیت پارچه و استحکام اجزا

    دوام‌پذیری کوله

    کوله با پارچه نایلون ریپستاپ

    هنگام خرید کوله پشتی کوهنوردی باید از دو منظر دوام آن را در نظر بگیرید: یکی پارچه کوله پشتی و دیگری اجزای تشکیل دهنده آن.

    دوام پارچه کوله

    دوام پارچه کوله پشتی باید با توجه به دو عامل بررسی شود:

    دوام پارچه کوله با توجه به وزن آن

    وزن پارچه کیف و دوام آن ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. دوام پارچه های سبک تر به طور کلی از پارچه های سنگین کمتر است. مدت دوام کوله پشتی شما به نوع فعالیت شما به عنوان کوهنورد بستگی دارد.

    در مسیرهای سنگلاخی که به صعودهای فنی نیاز دارند ، پارچه خارجی کوله پشتی سریعتر خراب می شود. هنگام بالا رفتن از زاویه های باریک ، کوله پشتی به بدن دیواره های سنگ می مالد. با این کار پارچه کوله پشتی خراشیده می شود ، پاره می شود.

    صعود به قله های یخی و برفی معمولاً مشکلی برای پارچه کوله پشتی ایجاد نمی کند.

    بر اساس این موارد ، شما باید تصمیم بگیرید که سبک بودن کیف برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار است یا ماندگاری آن.

    دوام پارچه کوله با توجه به نوع آن

    برای تعیین دوام پارچه ، باید مفهوم منکر (منکر با d نشان داده شود) را بدانید. Denier واحد اندازه گیری ظرافت الیاف پارچه است. هرچه منکر پارچه بالاتر باشد ، از دوام بالاتری نیز برخوردار است و البته به معنای سنگین تر بودن آن است. برای درک این تفاوت ، نایلون مورد استفاده در یک کیف بزرگ ورزشی یا مسافرتی (با منکر حدود 1000 d) و نایلون چادر (با منکر حدود 10d) را در نظر بگیرید.

    پارچه های مختلف خواص مختلفی دارند. بیشتر کوله ها از نایلون ripstop ساخته شده اند که دارای بافت چند لایه است که به راحتی پاره نمی شود و در برابر پاره شدن بسیار مقاوم تر از خود نایلون است.

    برای ایجاد تعادل در وزن و دوام کیف ، بهترین انتخاب کیسه های ساخته شده از پارچه های ترکیبی است. به این ترتیب از پارچه های محکمتر در پانل های پایین و کناری کوله و پارچه های سبک تری در قسمت بالایی ، جلویی و روکش استفاده شده است که در آنها پارگی و خراش کمتر اتفاق می افتد.

    دوام پارچه کوله ضدآب

    دوام پارچه کوله ضدآب

    برای تعیین دوام کیسه ضد آب یا مقاوم در برابر آب ، باید به طول عمر مورد نظر کارخانه برای آن مراجعه کرده و در اطلاعات محصول گنجانده شود.

    پارچه های نایلونی به خودی خود ضد آب نیستند ، بنابراین یک لایه پلی اورتان درون آنها قرار می دهند. این لایه با گذشت زمان تخریب و فرسوده می شود و مقاومت کیسه در برابر آب را کاهش می دهد. بنابراین ، ضدآب بودن کیسه به عمر این لایه داخلی پلی اورتان بستگی دارد.

    دوام اجزای تشکیل‌دهنده کوله

    دوام اجزای تشکیل‌دهنده کوله

    این مطلب ادامه دارد ..

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بیست − 6 =

    دکمه بازگشت به بالا